Voetbal

Voetbalschoenen

Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk de goede voetbalschoenen te dragen. Maar wat zijn de goede voetbalschoenen voor jou?

Als je gaat bepalen welke voetbalschoenen je aan wilt schaffen, bedenk dan eerst op welke ondergrond de schoenen gebruikt gaan worden. Wanneer je buiten op gras speelt is het verstandig voetbalschoenen met een vaste nop of schroefnop aan te schaffen. En voor de zaalvoetballer hebben we uiteraard speciale zaalschoenen. Ook zijn er schoenen met speciale eigenschappen, bijvoorbeeld met rubberen strips aan de bovenkant, wat zorgt voor meer grip en balcontrole. Tevens zijn er verschillende modellen met een asymmetrische vetersluiting zodat het raakoppervlak vergroot wordt. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze voor voetbalschoenen die bij jou passen.

Voetbalkleding

Voetbal is een intensieve sport waarbij het lichaam veel transpiratievocht uitstoot. Het is dan ook van belang om goed ademende voetbalkleding te dragen. Een tenue van dry-fit materiaal voert het zweet snel af zodat je koel en droog blijft. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat de spieren goed warm zijn voordat je aan een wedstrijd of training begint. Hier komen de trainingspakken goed van pas. Deze houden je voor het sporten warm en zorgen dat je lichaam niet te snel afkoelt na het sporten. Naast de gewone voetbalshorts kan er ook gekozen om daaronder een slidingbroek te dragen. Slidingbroeken voorkomen schuringen in de liezen en schaafwonden bij slidings op kunstgras.

Voetballen

Op het eerste gezicht lijkt een bal gewoon een bal, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo verschillen voetballen in gewicht, materiaal en omvang. Naar welke eigenschappen jij moet kijken hangt af van verschillende factoren.

Er zijn voetballen voor verschillende ondergronden. Voor het zaalvoetbal zijn er speciale plofballen. Deze ballen hebben een zwakkere opstuit waardoor er technischer gespeeld kan worden. Veld- en straatballen zijn gemaakt van synthetisch leer of PVC en hebben een sterke stuit, waardoor het spel sneller en meer onvoorspelbaar wordt.

De meeste ballen voor natuurgras of kunstgras zijn verkrijgbaar in de standaardmaat, maat 5. Lees hier welke maten de KNVB adviseert voor de ballen van pupillen en junioren.

Keepers

Naast kleding voor veldspelers hebben we uiteraard ook een uitgebreid aanbod aan keeperskleding. Bij het kiezen van de juiste keepershandschoenen wordt rekening gehouden met verschillende aspecten. Hierbij kun je denken aan de ondergrond waarop je keept, de pasvorm van de handschoen, de mate van bescherming, fingersave techniek en natuurlijk de juiste maat. Laat je goed adviseren voordat je keepershandschoenen aanschaft. 

Scheenbeschermers

Het is belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zijn om te dragen. Je moet genoeg bewegingsvrijheid hebben en de beschermers mogen niet tot last zijn. Materiaal wat voor scheenbeschermers wordt gebruikt is vaak harde kunststof. De scheenbeschermer wordt steeds kleiner om maximale bewegingsvrijheid te creëren.

Accessoires

In onze winkel is ook een breed assortiment trainingsmaterialen en accessoires terug te vinden. Wij bieden onder andere de mogelijkheid om scheidsrechters van een volledige outfit te voorzien. Een ander uitzonderlijk aspect van deze afdeling is het leveren van teamkleding. Wij kunnen teams volledig aankleden en de teamwear afstemmen op de persoonlijke wensen van het team.

Onze merken

adidasstanno robey puma masitanikeice-powerhummel erimaderbystarjartazi