013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Voetbal producten

Om optimaal te kunnen presteren op het veld of in de zaal is het belangrijk dat je goede voetbalschoenen draagt. Maar wanneer zijn voetbalschoenen nu goed voor jou?

De perfecte voetbalschoenen voor jou

Het eerste waar je over na moet denken als je voetbalschoenen aan gaat schaffen, is op wat voor ondergrond je gaat spelen. Als je op gras gaat spelen is het verstandig om voor voetbalschoenen met een vaste nop of schroefnop te kiezen. Voor zaalvoetballers hebben wij speciale zaalschoenen. Maar dat zijn niet de enige soorten voetbalschoenen die er zijn. Er bestaan ook schoenen met speciale eigenschappen, bijvoorbeeld met rubberen strips aan de bovenkant. Dit zorgt voor meer grip en balcontrole. Daarnaast zijn er nog modellen met een asymmetrische vetersluiting. Door die asymmetrische sluiting wordt het raakoppervlak vergroot.

Voetbal-close-up
voetbal-schoenen-wilkin-sports

Ons Voetbalkleding assortiment

Voetbal is een intensieve sport waar je veel van gaat zweten. Het is daarom enorm belangrijk om de juiste kleding te dragen die goed ademt. Een tenue van dry-fit materiaal is perfect, dit voert namelijk het zweet af zodat je koel en droog blijft. Met onze trainingspakken kun je jouw lichaam warm houden zodat je spieren niet te snel afkoelen na het sporten. Als je spieren niet warm zijn tijdens een wedstrijd of training kan dat namelijk tot blessures leiden. In ons assortiment vind je gewone voetbalshorts en slidingbroeken. Slidingbroeken voorkomen scheuringen in de liezen en schaafwonden bij het sliden op kunstgras.

Voetballen en accessoires

Alle voetballen lijken misschien behoorlijk op elkaar, maar er zijn zeker verschillen. Voetballen variëren bijvoorbeeld in gewicht, materiaal en omvang. Welke eigenschappen relevant zijn voor jou hangt van een aantal dingen af. Ook voor een voetbal is de ondergrond waarop gespeeld wordt een belangrijke factor. Voor zaalvoetbal zijn er speciale plofballen, die een zwakkere opstuit hebben waardoor je er technischer mee kunt spelen. De voetballen voor veld- en straatvoetbal bestaan uit synthetisch leer of PVC en hebben een sterke stuit, waardoor het spel sneller en onvoorspelbaar wordt.

Naast voetballen kun je bij ons ook terecht voor trainingsmaterialen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een volledige outfit voor scheidsrechters. Daarnaast leveren wij ook kleding voor een geheel team, waarbij wij het team volledig aankleden en de teamwear afstemmen op hun wensen en eisen. 

Uitrusting voor keepers

Als keeper heb je uiteraard ook een speciale uitrusting nodig, daarom bieden wij ook een groot assortiment aan keeperskleding. Het is bijvoorbeeld cruciaal om goede keepershandschoenen te hebben. Bij het kiezen van de juiste handschoenen zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. De ondergrond waar je op keept is van belang, evenals de pasvorm van de handschoen, de mate van bescherming, fingersave techniek en natuurlijk de juiste maat. Onze collega’s geven je graag uitgebreid advies als je op zoek bent naar keepershandschoenen.

Bij het voetballen lopen je schenen al snel risico, daarom is het verstandig om scheenbeschermers te dragen. Hierbij is het belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zijn om te dragen. Je moet voldoende bewegingsvrijheid hebben en de beschermers mogen niet in de weg zitten. Daarom zijn scheenbeschermers tegenwoordig vaak zo klein mogelijk en worden ze gemaakt van harde kunststof.