Tennis

Tennisrackets.

Een tennisracket wordt geproduceerd uit een soort kunststof “ kous”. De samenstelling van deze kunststoffen en manier van produceren, bepalen voor een groot gedeelte de speeleigenschappen van het racket. De grootte van het racketblad en profielhoogte van het frame zijn mede bepalend.

Het frame samen met de bespanning zorgen voor de totale speeleigenschap van het racket.

Voor zowel beginner, recreant als wedstrijdspeler is het van groot belang dat de speeleigenschap zo goed mogelijk past.  Om zo optimaal mogelijk te kunnen spelen en daarmee genieten van deze prachtige sport is een persoonlijk aanpak noodzakelijk.

Onze missie is daarom om een zo goed mogelijk passend racket te adviseren bij iedere tennisser (ster) ongeacht het niveau.

Dit kunnen wij als geen ander. Onze winkel bestaat al sinds 1981 en is ontstaan uit tennissen. Wilkin Overzier gaf in die tijd tennistrainingen op ieder niveau en is zich tegelijkertijd gaan verdiepen in de materialen van rackets, bespanningen, schoenen, kleding, enz. Toen al was duidelijk dat het juiste materiaal cruciaal is om het maximale uit de persoon te halen.

Om het maximale uit ieder tennisser (ster) te krijgen worden steeds veel nieuwe modellen rackets door ons zelf op de baan getest. Samen met jarenlange ervaring van lesgeven is een unieke expertise ontstaan. Door deze expertise is het veel beter mogelijk om het gevoel die een tennisser met een racket  heeft op de baan aan te voelen.  Het gevoel van de speler wordt daarom op unieke manier vertaalt door onze medewerkers. Hierdoor kan het beste racket worden geadviseerd. Op deze manier wordt het niveau en spelplezier verhoogd zodat, alle aspecten en wensen van de tennisser tot zijn recht komen.

Wilkin Sports heeft niet voor niets de toevoeging “Beter in Sport” Als u bij ons een racket aanschaft is onze doelstelling dat u beter wordt in uw sport en zonder blessures kunt genieten van deze sensationele sport.

 

Bespannen

Met onze jarenlange expertise op het gebied van het spannen van tennisrackets weten we hoe we de optimale eigenschappen kunnen creëren voor een bepaalde tennisser (ster) Een persoonlijk gesprek waarin de speler zijn of haar ervaring deelt leidt tot een persoonlijk optimaal advies waarin succes word verzekerd. Lees hier meer over onze bespanservice.

Tennisballen

Er zijn 2 grote groepen tennisballen namelijk compressie ballen en compressie loze ballen. Wat houdt dat in?

Compressieballen zijn als het ware opgepompt als een voetbal. Het rubber waar ze van gemaakt zijn is lucht doorlatend daarom loopt deze langzaam leeg. Deze ballen zitten altijd onder druk verpakt in een tin of plastic koker. Het rubber is van een soepel materiaal gemaakt waardoor het slagcomfort hoog is.

Compressie loze ballen hebben het stuitvermogen door het rubber waar ze van gemaakt zijn. Deze ballen lopen daarom niet leeg maar zijn daarom iets minder elastisch. Ze voelen daarom vaak wat harder aan als ze je bespanning raken.

Beide soorten worden bekleed met vilt. De soort vilt en de samenstelling van het vilt beïnvloed de speeleigenschappen van de bal en het stuiten van de bal.

De betere ballen hebben naast een hoog wol percentage een geweven vilt. Veel wol zorgt voor een goede zichtbaarheid van de bal en minder opname van viezigheid. Geweven vilt (woven felt) zorgt voor veel comfort. De goedkopere ballen hebben bijna geen wol in het vilt en hebben een needle felt vilt laag. Hierdoor voelt de bal veel kaler aan en stuitert daarom heel anders.

Onze medewerkers kunnen verder uitleg geven over tennisballen en adviseren welke bal het meest geschikt is voor de baansoort waar u op speelt.

Tennisschoenen

Naast een frame, bespanning en ballen zorgen goede tennisschoenen voor optimaal plezier in deze sport. Wat is een goede tennisschoen?

Naast goede grip en een prima demping zijn een aantal andere factoren belangrijk voor een goede tennisschoen. De vorm van de schoen moet passen bij de vorm van je voet. Heb je een gezwaaide voet neem dan een schoen met een gezwaaide leest. Heb je een rechte voet neem dan een schoen met een rechte leest. Hierdoor voorkom je klachten aan je kleine teen of dat je het gevoel hebt dat de schoen niet breed genoeg is. Zorg voor een goede contrefort liefste niet van karton maar van kunststof en vaak is een goede cambreur geen overbodige luxe.

Tenniskleding

Nagenoeg alle tenniskleding die wij aanbieden zijn gemaakt van technische materialen. Hierdoor neemt het materiaal geen vocht op maar geeft het door. Het transpiratie aan de buitenkant van de stof kan dan worden uitgeademd. Je lichaam blijft hierdoor droger wat er voor zorgt dat de kleding niet aan de huid plakt en dat je geen koude huid krijgt bij bijvoorbeeld wind. De kleding is licht van gewicht en is elastisch wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid. Er is een uitgebreid assortiment van zowel standaard collectie als modieuze collectie van verschillende merken.

Onze merken

babolatsjeng-sportdunlopadidastretorn prince kwiss headwilsonunder-armour asicsmizuno