Squash

Squashrackets

Er zijn verschillende factoren van belang bij de juiste keuze van een squashracket. Kom naar onze winkel om te bepalen welk racket het beste bij je past.

Een druppelvormig squash racket (open throat of long string) heeft een langvormig blad met extra langen lengte snaren en geeft hierdoor meer power. De sweetspot (daar waar de bal het beste het racket kan raken) is groter waardoor je de bal makkelijker met kracht kunt terugslaan. Het druppelvormige squash racket is makkelijker om mee te squashen en is voor alle niveaus geschikt.

Een racket met een traditioneel racketblad (closed throat). Deze vorm heeft een grote opening tussen het racketblad en de steel van het squash racket. Door de kleinere sweetspot die ontstaat door de kortere lengte snaren ontstaat er enorm veel controle. Hoe kleiner het racketblad, hoe kleiner de sweetspot en hoe moeilijker het is om de bal op de sweetspot te raken. Bij dit racket is enige techniek vereist.

Een Hybride squashracketblad is een combinatie tussen beide vormen om zo een allround squash racket te vormen.

Het beste gewicht van een squashracket is erg persoonlijk. Speel je aanvallend dan zal je veel volleren. Dan helpt een lichter racket met meer snelheid van het squash racket in de lucht. Speel je meer verdedigend dan zal iets meer gewicht de voorkeur hebben. Het formaat van het squash racketblad is erg bepalend voor het formaat van de sweetspot. Dit heeft invloed op hoe makkelijk een squashracket hanteerbaar is.

Bespanning

Onze rackets zijn voorzien van een goede bespanning, afgestemd op het racket zodat de verhouding tussen snelheid en controle optimaal wordt benut. De snaren in een squashracket hebben een grote invloed hoe een racket uiteindelijk speelt. Wilkin Sports kan je voorzien van een uitgebreid advies. 

Het is verstandig ieder jaar een bespanning te vervangen voor optimale speeleigenschappen van je racket.

Squashkleding

Bij het squashen is het van groot belang dat de kleding comfortabel en fijn zit en je niet belemmerd tijdens het sporten. Op de squashbaan beweeg je snel en maak je veel onverwachte uitstappen. Hier moet jouw squashkleding perfect in meewerken en je vooral geen tegenstand bieden. Zorg daarom voor goed ventilerende kleding van een technisch materiaal.

Squashschoenen

Ons aanbod aan schoenen bied je de nodige grip en stabiliteit die op de squashbaan vereist is. Onze squashschoenen voor heren en dames zijn voorzien van de juiste demping, ventilatie en stabiliteit. Het speelgemak op de lichte schoenen is zeer groot en ze bieden totaal geen belemmering tijdens het squashen.

Onze merken

babolatsjeng-sportdunlopadidastretorn prince kwiss headwilsonunder-armourasicsmizuno