013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Squash

De beste producten voor de squashsport

Het juiste Squashracket vinden

Voordat je begint met het spelen van squash is het belangrijk dat je een racket vindt die goed bij je past. Er zijn een aantal soorten rackets waar je uit kunt kiezen, die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Een druppelvormig squashracket heeft een langvormig blad met extra lange snaren, waardoor hij meer power heeft. De ideale plek waar de bal de racket kan raken, de sweetspot, is groter. Hierdoor kun je de bal makkelijker en met meer kracht terugslaan. Het druppelvormige squashracket is voor alle niveaus geschikt.

Een racket met een traditioneel racketblad heeft een grote opening tussen het racketblad en de steel van de squashracket. Bij deze racket is de sweetspot kleiner omdat de snaren korter zijn, hierdoor ontstaat er veel controle. Dit squashracket is niet geschikt voor beginnende squash spelers, aangezien het meer techniek vereist dan een druppelvormig squashracket. Een hybride squashracket is een combinatie tussen de twee en maakt een prima allround racket.

squash-racket
squash-gear-schoenen-racket-bal

Het beste gewicht voor een squashracket

Wat het beste gewicht is voor een squashracket, is erg persoonlijk. Als je erg aanvallend speelt heb je baat bij een lichtere racket met meer snelheid. Voor mensen die juist verdedigend spelen is een racket met iets meer gewicht aan te raden. Het formaat van het racketblad heeft veel invloed op hoe makkelijk een squashracket te hanteren is. Onze rackets zijn altijd voorzien van een goede bespanning die is afgestemd op het racket. Zo worden de verhouding tussen snelheid en controle optimaal benut.

Comfortabele squash kleding en schoenen

Bij het spelen van squash is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die je niet belemmerd tijdens het sporten. Squash spelers maken veel onverwachte en snelle bewegingen. Je kleding moet je daarbij niet in de weg zitten. Zorg voor kleding die goed ventileert en gemaakt is van technisch materiaal. Onze squash schoenen zijn allemaal voorzien van goede grip en stabiliteit, die iedereen wel kan gebruiken op de squashbaan. Je kunt bij ons terecht voor dames- en herenschoenen met ideale demping, ventilatie en stabiliteit. Het zijn lichte schoenen waar je makkelijk op kunt spelen en ze zullen je niet belemmeren tijdens het squashen.