013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Running

Jouw ideale hardloopschoenen

Het vinden van de ideale hardloopschoenen is niet altijd eenvoudig, er zijn verschillende kwaliteitsniveaus en soorten schoenen. Lang niet alle schoenen zijn voor iedereen geschikt. Ieder model is uniek en heeft een andere demping, pasvorm en stabiliteit. Je kunt hardloopschoenen onderverdelen in neutrale en antipronatie schoenen. Welk type bij jou past, hangt af van de manier waarop je loopt. Daarom is het enorm belangrijk om je goed te laten adviseren bij het aanschaffen van hardloopschoenen. Onze ervaren collega’s helpen je graag jouw perfecte paar te vinden!

running-wilkin-sports

Accessoires voor het hardlopen

Om het maximale uit je hardlooptrainingen te halen kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan sporthorloges, bidons, hardlooptassen en reflecterende elementen en lampjes. Zo ben je op alles voorbereid tijdens jouw trainingen!

running-loopanalyse-wilkin-sports

Loopanalyse 

Een loopanalyse is een goed hulpmiddel om de ideale hardloopschoenen te vinden. Met behulp van de analyse kunnen wij iedere klant het perfecte schoenadvies geven op basis van hun persoonlijke looppatroon. Dit is erg belangrijk bij een cyclische sport als hardlopen, omdat spieren en gewrichten enorm worden belast. Van alle hardloopschoenen past wel 75% niet bij de loper. Je kunt ook je oude schoenen bij ons laten beoordelen, mocht je twijfelen of deze wel of niet versleten zijn. De gemiddelde levensduur van hardloopschoenen is twee jaar, maar dit hangt af van het gebruik.

Comfortabele hardloopkleding

In principe heb je voor hardlopen alleen goede schoenen nodig, maar de juiste kleding zorgt wel voor betere prestaties. Een katoenen t-shirt en joggingbroek zijn een voor de hand liggende keuze, maar zeker niet de beste. De hardloopkleding die wij aanbieden is speciaal ontwikkeld om het hardlopen zo comfortabel mogelijk te maken. Het materiaal van de kleding zorgt ervoor dat zweet effectief wordt afgevoerd, dat je veel bewegingsvrijheid hebt en dat je beschermd bent tegen de weersomstandigheden.

Ons advies is om zo veel mogelijk met lagen te werken. Ons runningshirt kun je in de zomer dragen, maar in het najaar is het verstandig om hier een jack overheen te dragen zodat je minder last hebt van de wind en regen. Op deze manier kun je het grootste deel van je garderobe het hele jaar door gebruiken.