013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Racket bespannen

Is jouw racket nodig toe aan een nieuwe bespanning? Laat hem dan opnieuw bespannen in het Wilkin Sports Tennislab!

Een goed racket voor tennis

De bespanning van een racket blijft niet zo lang in topconditie als het frame, maar je hebt ze allebei nodig om optimaal te kunnen spelen en presteren. In overleg passen wij de bespanning aan op jouw speelstijl, zodat je echt het ideale racket terugkrijgt. Met meer dan 40 jaar ervaring met het bespannen van rackets kunnen we voor iedereen de perfecte bespanning realiseren met gebruik van de meest geavanceerde machines, zodat er geen beschadigingen aan het frame kunnen ontstaan.

Je kunt bij ons terecht voor het bespannen van een tennisracket, een badmintonracket of een squashracket. Het bespannen duurt slechts 10 tot 15 minuten, dus je kunt onder genot van een kopje koffie in onze winkel op Stappegoor in Tilburg wachten tot jouw racket klaar is!

Racket-laten-spannen

Welke bespanning is geschikt voor jou?

Wat de juiste bespanning is voor jou en jouw racket, hangt af van je speelstijl en voorkeuren. Het is een combinatie van het frame, bespanning en spankracht die een bepaalde speeleigenschap tot stand brengt die perfect is uitgebalanceerd voor de speler. De RA waarde van het frame in combinatie met de dynamic tension van de bespanning zijn hierin enorm belangrijk.

Er zijn 5 hoofdgroepen snaren te onderscheiden die onderverdeeld zijn in honderden verschillende soorten. Dan zijn er ook nog eens enorm veel verschillende frames. Dit geeft zo’n duizenden mogelijke combinaties die allemaal tot andere speeleigenschappen leiden. In een persoonlijk gesprek met jou kunnen wij bepalen welke speeleigenschappen voor jou van belang zijn en vervolgens een passend advies geven. Gegevens van de bespanning kunnen in onze computers worden bewaard voor een vervolgspanning.

tennis-racket-wilkin-sports

Wanneer moet ik mijn racket laten bespannen?

Helaas heeft de bespanning van een racket een relatief korte levensduur. Na zo’n achttien seconden balcontact is hij al niet meer optimaal. De stelregel van de Tennisbond stelt dat je de bespanning jaarlijks het aantal keer dat je per week speelt moet vervangen om de optimale eigenschappen van het racket te behouden. Als je dus twee keer per week tennist, moet je om de zes maanden de bespanning vervangen.

Bij Wilkin Sport bespannen wij rackets volgens de Natural Tennis techniek die is bedacht door Frank Messerer. Messerer heeft jarenlang de rackets van Federer en andere grote namen in de tennissport bespannen. Bij de Natural Tennis techniek worden alle snaren in evenwicht in het frame aangetrokken. Zo wordt het optimale veerpunt groter en kan er meer kracht worden gezet zonder verlies van controle