013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Racket sport

De beste producten voor de tennissport

Een goed racket voor tennis

Of je nu beginner, recreant of professioneel beoefenaar bent van de sport, het is belangrijk om de juiste racket te hebben voor het spelen van tennis. De speeleigenschappen van een racket worden voor een groot deel bepaald door de samenstelling van kunststoffen en de manier van produceren. De omvang van het racketblad en profielhoogte van het frame zijn ook een bepalende factor. Om zo goed mogelijk van de tennissport te kunnen genieten, is het belangrijk dat de speeleigenschappen van een racket perfect bij je passen. Een persoonlijke aanpak is dus van belang. De missie van Wilkin Sports is om een zo goed mogelijk passend racket te adviseren voor iedereen die de tennissport beoefent, ongeacht het niveau.

tennis-racket-wilkin-sports

Tennis Schoenen en kleding

Naast een frame, bespanning en tennisballen zijn goede tennis schoenen en comfortabele kleding erg belangrijk om optimaal van de sport te kunnen genieten. Wat maakt nu een goede tennis schoen? Uiteraard is het van belang dat de schoenen goede grip en demping hebben, maar er zijn nog een aantal factoren waar je op kunt letten. Het is wel zo prettig als de schoen goed past bij de vorm van je voet. Zo voorkom je klachten aan je kleine tenen. Daarnaast is een goed om te zorgen voor een goede contrefort en cambreur.

Het grootste deel van de tenniskleding die wij aanbieden is gemaakt van technische stof. De kleding neemt hierdoor geen vocht op maar geeft het juist door. Je lichaam blijft dus droger en de kleding gaat niet aan je plakken tijdens het sporten. Onze tenniskleding is licht en elastisch, waardoor je altijd voldoende bewegingsvrijheid hebt.

tennis-racket-wilkin-sports

Tennisballen

Er zijn twee soorten tennisballen waar je mee kunt spelen, namelijk compressie ballen en compressieloze ballen. Compressie ballen zijn op dezelfde manier opgepompt als een voetbal. Het soepele rubber van de ballen is luchtdoorlatend en daarom lopen ze langzaam leeg. Compressieloze ballen krijgen hun stuitvermogen van het soort rubber waarvan ze gemaakt zijn. Omdat ze niet langzaam leeglopen zoals compressie ballen zijn ze net wat minder elastisch, daarom voelen ze ook wat harder aan als ze de racket raken. Wij geven je graag meer informatie en advies over de verschillende soorten tennisballen.