013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Racket sport

De beste producten voor de tennissport

Een goed racket voor tennis

Of je nu beginner, recreant of professioneel beoefenaar bent van de sport, het is belangrijk om de juiste racket te hebben voor het spelen van tennis. De speeleigenschappen van een racket worden voor een groot deel bepaald door de samenstelling van kunststoffen en de manier van produceren. De omvang van het racketblad en profielhoogte van het frame zijn ook een bepalende factor. Om zo goed mogelijk van de tennissport te kunnen genieten, is het belangrijk dat de speeleigenschappen van een racket perfect bij je passen. Een persoonlijke aanpak is dus van belang. De missie van Wilkin Sports is om een zo goed mogelijk passend racket te adviseren voor iedereen die de tennissport beoefent, ongeacht het niveau.

Racket-laten-spannen

Tennis Schoenen en kleding

Naast een frame, bespanning en tennisballen zijn goede tennis schoenen en comfortabele kleding erg belangrijk om optimaal van de sport te kunnen genieten. Wat maakt nu een goede tennis schoen? Uiteraard is het van belang dat de schoenen goede grip en demping hebben, maar er zijn nog een aantal factoren waar je op kunt letten. Het is wel zo prettig als de schoen goed past bij de vorm van je voet. Zo voorkom je klachten aan je kleine tenen. Daarnaast is een goed om te zorgen voor een goede contrefort en cambreur.

Het grootste deel van de tenniskleding die wij aanbieden is gemaakt van technische stof. De kleding neemt hierdoor geen vocht op maar geeft het juist door. Je lichaam blijft dus droger en de kleding gaat niet aan je plakken tijdens het sporten. Onze tenniskleding is licht en elastisch, waardoor je altijd voldoende bewegingsvrijheid hebt.

tennis-racket-wilkin-sports

Tennisballen

Er zijn twee soorten tennisballen waar je mee kunt spelen, namelijk compressie ballen en compressieloze ballen. Compressie ballen zijn op dezelfde manier opgepompt als een voetbal. Het soepele rubber van de ballen is luchtdoorlatend en daarom lopen ze langzaam leeg. Compressieloze ballen krijgen hun stuitvermogen van het soort rubber waarvan ze gemaakt zijn. Omdat ze niet langzaam leeglopen zoals compressie ballen zijn ze net wat minder elastisch, daarom voelen ze ook wat harder aan als ze de racket raken. Wij geven je graag meer informatie en advies over de verschillende soorten tennisballen.

Het juiste Squashracket vinden

Voordat je begint met het spelen van squash is het belangrijk dat je een racket vindt die goed bij je past. Er zijn een aantal soorten rackets waar je uit kunt kiezen, die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Een druppelvormig squashracket heeft een langvormig blad met extra lange snaren, waardoor hij meer power heeft. De ideale plek waar de bal de racket kan raken, de sweetspot, is groter. Hierdoor kun je de bal makkelijker en met meer kracht terugslaan. Het druppelvormige squashracket is voor alle niveaus geschikt.

Een racket met een traditioneel racketblad heeft een grote opening tussen het racketblad en de steel van de squashracket. Bij deze racket is de sweetspot kleiner omdat de snaren korter zijn, hierdoor ontstaat er veel controle. Dit squashracket is niet geschikt voor beginnende squash spelers, aangezien het meer techniek vereist dan een druppelvormig squashracket. Een hybride squashracket is een combinatie tussen de twee en maakt een prima allround racket.

Het beste gewicht voor een squashracket

Wat het beste gewicht is voor een squashracket, is erg persoonlijk. Als je erg aanvallend speelt heb je baat bij een lichtere racket met meer snelheid. Voor mensen die juist verdedigend spelen is een racket met iets meer gewicht aan te raden. Het formaat van het racketblad heeft veel invloed op hoe makkelijk een squashracket te hanteren is. Onze rackets zijn altijd voorzien van een goede bespanning die is afgestemd op het racket. Zo worden de verhouding tussen snelheid en controle optimaal benut.

Comfortabele squash kleding en schoenen

Bij het spelen van squash is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die je niet belemmerd tijdens het sporten. Squash spelers maken veel onverwachte en snelle bewegingen. Je kleding moet je daarbij niet in de weg zitten. Zorg voor kleding die goed ventileert en gemaakt is van technisch materiaal. Onze squash schoenen zijn allemaal voorzien van goede grip en stabiliteit, die iedereen wel kan gebruiken op de squashbaan. Je kunt bij ons terecht voor dames- en herenschoenen met ideale demping, ventilatie en stabiliteit. Het zijn lichte schoenen waar je makkelijk op kunt spelen en ze zullen je niet belemmeren tijdens het squashen.

De beste badmintonrackets

Het kiezen van een geschikte badmintonracket is erg persoonlijk. Het hangt af van je voorkeuren en een aantal factoren. Het materiaal, gewicht, formaat, de profielhoogte, flexibiliteit en de bespanning hebben allemaal invloed op de speeleigenschappen van een racket. Allemaal belangrijke aspecten om mee te nemen in de keuze voor een badmintonracket dus. Voor uitgebreid advies over de aankoop van een racket kun je altijd bij ons terecht, ongeacht je niveau!

Om optimaal van je nieuwe badminton racket te genieten is een goede bespanning van belang. De meeste rackets voor badminton bevatten Multifilament snaren voor de bespanning. Dat houdt in dat iedere snaar gemaakt is van duizende dunne draden die één sterke draad vormen. Het aantal filamenten bepaalt voor een deel de speeleigenschappen van een badmintonracket. Het jaarlijks vervangen van de bespanning is verstandig om slijtage te voorkomen en de flexibiliteit te behouden.

Verschillende soorten badminton shuttles

Er zijn twee soorten shuttles waar je mee kunt spelen: nylon shuttles en veren shuttles. De nylon shuttles worden het meest gebruikt door badminton spelers en zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden. De middelste snelheid is het meest populair, deze wordt aangegeven met een blauwe band om de shuttle. Badminton shuttles zijn er in alle prijscategorieen, maar let er op dat goede shuttles een dop van kurk hebben. Shuttles met een kunststof dop zijn goedkoper, maar alleen geschikt voor het recreatief beoefenen van badminton, buiten of op de camping. 

Veren badminton shuttles worden vooral gebruikt bij competities op hoog niveau. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de kwaliteit van de shuttles. Veren shuttles hebben altijd een dop van kurk en de veren worden er vaak met de hand ingestoken. Als je de shuttle verkeerd raakt, beschadigen de veren en kun je hem niet meer gebruiken. Er zijn dus vaak meerdere shuttles per wedstrijd nodig.

Badminton kleding en schoenen

Als je bij een vereniging zit, heb je waarschijnlijk badmintonkleding van de vereniging voor competities. Maar voor het trainen is het uiteraard ook belangrijk om goede kleding te dragen. Draag lichte, goed luchtende kleding van technisch polyester. Het membraam in de moleculen van de stof geeft het vocht door en het kan niet terug. Zo blijft je huid droog en gaat de kleding niet aan je plakken. 

 

Bij het spelen van badminton is het belangrijk om lichtvoetig en wendbaar te zijn. Daar moeten de schoenen die je draagt dan ook op aansluiten. Hoeveel stabiliteit en demping nodig zijn hangt af van je looptechniek, gewicht en wendbaarheid. Wij geven je graag advies over het aanschaffen van de juiste badmintonschoenen.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:30 to 18:00