Racket bespannen

Toe aan een nieuwe bespanning? Laat je racket bespannen in het Wilkin Sports Tennislab!

Een frame behoudt zijn speeleigenschappen vele malen langer dan uw bespanning. Beide zijn echter erg belangrijk om te kunnen presteren en genieten van het tennisspel. Wij zorgen voor de bespanning die het beste bij jouw speelstijl past. Wilkin Sports heeft meer dan 40 jaar ervaring met het bespannen van rackets. Bespannen gebeurd op de meest geavanceerde machines die het racket op alle kanten ondersteunen zodat geen deformatie van het frame kan optreden.  

Je kunt bij ons terecht voor het bespannen van een tennisracketbadmintonracket of squashracketIn onze winkel op Stappegoor in Tilburg kun je direct terecht om onder het genot van een kopje koffie je racket te laten bespannen. Het bespannen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten dus je kunt meteen weer aan de slag!

Werkwijze

Wij bespannen volgens de Natural Tennis techniek, uitgevonden door Frank Messerer, een Duitser die jarenlang rackets van o.a. Federer en andere grootheden heeft bespannen. Bij deze manier van bespannen worden alle snaren in evenwicht in het frame aangetrokken zodat het optimale veerpunt groter wordt en meer power kan worden gerealiseerd zonder verlies van controle.

racket bespannen

 

Wanneer de bespanning vervangen?

Een bespanning heeft een relatief korte levensduur, zo’n 18 seconde balcontact. Om een exacte meting te kunnen doen zou er op ieder racket een teller moeten zitten zodat je weet hoeveel ballen je raakt. Helaas is dit niet het geval, vandaar er een gemiddelde wordt genomen in tijd.

De stelregel van de tennisbond is het aantal maal dat je per week speelt, je het racket per jaar moet bespannen om de optimale eigenschappen van het racket te behouden. Tennis je 3 keer per week laat dan je racket om de 4 maanden bespannen. Tennis je 2 maal per week dan om de 6 maanden.

Welke bespanning is geschikt?

De juiste bespanning wordt bepaald door een combinatie van frame, bespanning en spankracht die moeten leiden tot een bepaalde speeleigenschap die perfect is uitgebalanceerd voor de speler. De RA waarde van het frame in combinatie met de dynamic tension van de bespanning spelen hierbij een cruciale rol.

Er bestaan 5 hoofdgroepen snaren die onder verdeeld zijn in honderden verschillende soorten. In combinatie met enorm veel verschillende frames ontstaan duizenden verschillende mogelijkheden die allemaal tot bepaalde speeleigenschappen leiden. Een persoonlijk gesprek waarin de speler zijn of haar ervaring deelt leidt tot een persoonlijk optimaal advies waarin succes wordt verzekerd. In onze computer worden de bespangegevens bewaard voor een vervolgbespanning.een