Padel

Padelrackets 

Wij bieden een breed scala aan padelrackets zodat u het padelracket kunt vinden dat het beste bij u past. Ga je een medium, zwaar of superlicht padelracket kopen van carbon of kevlar? Is het beter om een ronde, diamant of een druppelvormige racket te kiezen? Moet het een zacht padelracket zijn of zou je beter presteren met een harder exemplaar? Over het algemeen kunnen we zeggen dat beginners meestal beter af zijn met een lichte en rondblad padelracket. Als je meer ervaring hebt, wil je misschien meer kracht krijgen met een tussenmodel in druppelvorm. Gevorderde padelspelers geven meestal de voorkeur aan padelrackets die iets zwaarder zijn (360-380 gram) en afhankelijk van hun spel: in bijvoorbeeld een diamant- of druppelvorm.  

Padelschoenen

Er zitten kleine verschillen in Padel en tennisschoenen. Het profiel van de padelschoen moet voor meer grip op de baan zorgen. Bij Padel probeer je zo min mogelijk over de baan te glijden omdat je snel wendbaar moet zijn.

Wanneer je padelschoenen wilt gaan kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. 

Stabiliteit 
Padelschoenen moeten voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of naar buiten kantelen. De hielkap vormt zich om de hiel heen. De hielkap moet stevig zijn. 

Schokabsorptie
Bij Padel ren en spring je over heel de baan heen. Het is belangrijk dat de zool hierbij de klappen opvangt. Kijk dus goed of er speciale demping in de zool zit die de schokken absorberen. 

Materiaal 
De schoen moet ook fijn zitten. Hierbij mag hij niet te soepel of juist te stug zijn. beide kunnen de bewegingen beperken waardoor klachten kunnen ontstaan aan de voeten of benen. 

Padelballen

Padel speel je met een padelbal. In het algemeen is een padelbal lichter / kleiner en heeft minder druk t.o.v. een tennisbal. Vandaar dat een tennisbal niet goed is voor je padelracket. Welke padelbal je kiest, hangt af van je eigen keuze. De HEAD WPT bal speelt iets sneller t.o.v. de Dunlop bal. Beiden zijn goedgekeurd door alle internationale padel federaties.

Padelkleding

Voor alle padelspelers hebben wij een uitstekende selectie van padelkleding waarbij het uiterlijk en de kwaliteit op nummer 1 staan. De kleding in ons assortiment voor padel bestaat onder meer uit rokjes, shorts, T-shirts en sportsokken. De padelkleding heeft een uitstekende draagcomfort, vocht-afdrijving en anatomische pasvorm voor een zo goed mogelijke ondersteuning tijdens het spelen van padel.

Onze merken

babolatsjeng-sportdunlopadidastretorn prince kwiss headwilsonunder-armour asicsmizuno