013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

padel

De beste producten voor de padelsport

Het perfecte padelracket vinden

In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment aan padelrackets, dus je kunt altijd een racket vinden dat perfect bij je past. We kunnen ons voorstellen dat je een hoop vragen hebt bij het uitzoeken van een padelracket. Is het beter om een zwaar, super licht of medium racket te kopen? Van carbon of kevlar? Is het beter om een ronde, diamantvormige of druppelvormige racket te kiezen? Past een zacht racket of een hard racket beter bij jou en jouw manier van spelen?

Beginners hebben meestal meer baat bij een lichte, ronde racket. Bij meer ervaring kun je kijken naar een tussenmodel met een druppelvorm. Gevorderde padelspelers spelen vaak liever met rackets die wat zwaarder zijn en afhankelijk van hun manier van spelen kiezen ze voor een druppel- of diamantvorm. Voor advies kun je altijd bij onze collega’s terecht. Met onze jarenlange ervaring kunnen we al jouw vragen beantwoorden en je helpen met je zoektocht naar het perfecte padelracket.

Padelschoenen

Tennisschoenen en padelschoenen zijn niet helemaal hetzelfde, er zijn een aantal belangrijke verschillen. Voor padel heb je schoenen nodig die meer grip bieden dan tennisschoenen. Je moet snel en wendbaar zijn, dus je wil zo min mogelijk over de baan glijden. Let op een paar punten wanneer je padelschoenen gaat aanschaffen: stabiliteit, schokabsorptie en materiaal.

De stabiliteit is belangrijk omdat de schoenen moeten voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of buiten kantelen. De hielkap, die zich om de hiel heen vormt, moet ook stevig zijn. Tijdens het spelen van padel ren en spring je over de baan heen. Het is dus van belang dat de zool van de schoenen die klappen opvangt. Let er op of de schoenen die je aanschaft een speciale schokdemping in de zolen hebben zitten. Als laatste is het materiaal van de schoenen een grote factor. De schoenen moeten fijn zitten en niet te soepel of te stug zijn. Dit kan je namelijk beperken in je bewegingen en uiteindelijk klachten veroorzaken.

padel-racket-ballen

Padel accessoires en kleding

De sport padel speel je met een padelbal. Een paddelbal is vergelijkbaar met een tennisbal, maar dan lichter en kleiner en hij heeft minder druk. Daarom is het gebruiken van een tennisbal niet goed voor je padelracket. Zowel de HEAD WPT paddelbal als de Dunlop bal zijn goedgekeurd door alle internationale padel federaties. Welke je kiest, is afhankelijk van jouw manier van spelen en jouw voorkeuren. De HEAD WPT bal speelt  bijvoorbeeld net iets sneller dan de Dunlop bal.

Ook bij de padelsport is het van belang dat je de juiste kleding draagt. Wij beschikken over een uitstekende selectie aan padelkleding die zowel mooi is als hoog van kwaliteit. Ons assortiment bestaat onder meer uit rokjes, shorts, T-shirts en sportsokken. Alle kledingstukken die wij aanbieden hebben een hoog draagcomfort, vocht-afdrijving en een anatomische pasvorm. Zo word je zo goed mogelijk ondersteunt bij het spelen van padel.