Badminton

Badmintonrackets 

Een badmintonracket is heel persoonlijke keuze en hangt van diverse factoren af. Materiaalkeuze, gewicht, formaat, profielhoogte en flexibiliteit van de shaft zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de speeleigenschappen van een racket. Zo ook de bespanning. Om tot de juiste combinatie te komen die perfect bij jouw speltype past kunnen wij je uitgebreid adviseren. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor het beste badmintonracket.

Bespanning

Zorg voor een goede bespanning van je badmintonracket. De meeste bespanningen voor badminton zijn Multi filament snaren. Dit betekend dat er vele vaak duizenden dunne draden worden gebruikt om 1 dikkere snaar te maken. Het aantal filamenten heeft invloed op de speeleigenschappen alsmede of er om de kerndraad een vlechtwerk van filamenten zit (braided genaamd).

Het is verstandig om ieder jaar je bespanning te vervangen i.v.m. de flexibiliteit van de draad. Wij kunnen je adviseren bij de eigenschappen van een nieuwe bespanning, bijvoorbeeld meer snelheid, makkelijker kunnen “klieren” of meer controle.

Badmintonschoenen

Badminton is een lichtvoetige sport met veel wenden, keren, stoppen, starten en springen. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan schoenen. Afhankelijk van o.a. de looptechniek, gewicht en wendbaarheid van een persoon kan er verschil zitten in stabiliteit en demping wat nodig is. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je de juiste keuze kunt maken uit onze uitgebreide collectie.

Badmintonshuttles

Er zijn 2 groepen shuttles, nylon shuttles en veren shuttles. De meeste badmintonspelers gebruiken nylon shuttles. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden waarbij de middelste snelheid (blauwe band) het meest voorkomt.

Een goede shuttle heeft een kurken dop, let daar goed op. Er bestaan shuttles met een kunststof dop deze zijn meer geschikt voor recreatie. (buiten of op de camping). 

Daarnaast heb je veren shuttles. Deze worden veelal gebruikt voor competitie op hoger niveau. Hoe hoger het niveau hoe hoger de categorie (kwaliteit) die wordt gebruikt. Categorie C is lager, B is hoger en A is topkwaliteit. Veren shuttles hebben een kurken dop en de veren worden vaak met de hand ingestoken. 

Raak je de shuttle verkeerd tijdens het spelen dan beschadig je de veren en kan de shuttle niet meer worden gebruikt. Zo heb je er per wedstrijd vaak meerdere nodig.

Badmintonkleding

Vaak hebben verenigingen verenigingskleding voor de competitie. Als je gaat trainen of je speelt geen competitie dan is het verstandig om lichte, goed transpiratie doorlatende kleding te nemen van technisch polyester. Het membraam in de moleculen van de stof geeft het vocht
door en kan niet terug. Hierdoor blijft je huid droog zodat de kleding niet aan je huid plakt zoals bijvoorbeeld katoenen kleding. Naast een standaard lijn hebben we ook modieuze artikelen in ons assortiment.

yonexcarltonbabolatsjeng-sportdunlopadidastretorn prince kwiss headwilsonunder-armour asicsmizuno