013 - 54 00 274 info@wilkinsports.nl

Badminton

De beste badminton rackets

Het kiezen van een geschikte badmintonracket is erg persoonlijk. Het hangt af van je voorkeuren en een aantal factoren. Het materiaal, gewicht, formaat, de profielhoogte, flexibiliteit en de bespanning hebben allemaal invloed op de speeleigenschappen van een racket. Allemaal belangrijke aspecten om mee te nemen in de keuze voor een badmintonracket dus. Voor uitgebreid advies over de aankoop van een racket kun je altijd bij ons terecht, ongeacht je niveau!

Om optimaal van je nieuwe badminton racket te genieten is een goede bespanning van belang. De meeste rackets voor badminton bevatten Multifilament snaren voor de bespanning. Dat houdt in dat iedere snaar gemaakt is van duizende dunne draden die één sterke draad vormen. Het aantal filamenten bepaalt voor een deel de speeleigenschappen van een badmintonracket. Het jaarlijks vervangen van de bespanning is verstandig om slijtage te voorkomen en de flexibiliteit te behouden.

Verschillende soorten badminton shuttles

Er zijn twee soorten shuttles waar je mee kunt spelen: nylon shuttles en veren shuttles. De nylon shuttles worden het meest gebruikt door badminton spelers en zijn verkrijgbaar in verschillende snelheden. De middelste snelheid is het meest populair, deze wordt aangegeven met een blauwe band om de shuttle. Badminton shuttles zijn er in alle prijscategorieen, maar let er op dat goede shuttles een dop van kurk hebben. Shuttles met een kunststof dop zijn goedkoper, maar alleen geschikt voor het recreatief beoefenen van badminton, buiten of op de camping. 

Veren badminton shuttles worden vooral gebruikt bij competities op hoog niveau. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de kwaliteit van de shuttles. Veren shuttles hebben altijd een dop van kurk en de veren worden er vaak met de hand ingestoken. Als je de shuttle verkeerd raakt, beschadigen de veren en kun je hem niet meer gebruiken. Er zijn dus vaak meerdere shuttles per wedstrijd nodig.

badminton-racket-shuttle

Badminton kleding en schoenen

Als je bij een vereniging zit, heb je waarschijnlijk badmintonkleding van de vereniging voor competities. Maar voor het trainen is het uiteraard ook belangrijk om goede kleding te dragen. Draag lichte, goed luchtende kleding van technisch polyester. Het membraam in de moleculen van de stof geeft het vocht door en het kan niet terug. Zo blijft je huid droog en gaat de kleding niet aan je plakken. 

 

Bij het spelen van badminton is het belangrijk om lichtvoetig en wendbaar te zijn. Daar moeten de schoenen die je draagt dan ook op aansluiten. Hoeveel stabiliteit en demping nodig zijn hangt af van je looptechniek, gewicht en wendbaarheid. Wij geven je graag advies over het aanschaffen van de juiste badmintonschoenen.